Popis
Exkluzívne pasírované paradajky zo slnečného regiónu Emilia Romagna neobsahujú konzervanty, vodu a ani chcemické prísady.
Paradajky sú pestované v slnečnom regióne Emilia Romagna na severe Talianska malými farmármi zoskupenými v združení Agritur. Ihneď po zbere sú dozreté a štavnaté paradajky spracovávané pri nízkej teplote cca. 50°C, čím sa zachová ich pôvodná farba a chuť. Vďaka spracovávaniu do teploty 50°C sa zachovávajú všetky enzýmy, vitamíny a minerály.
Na výrobu 1kg pasírovaných paradajok bolo použité až 3kg čerstvých, dozretých paradajok!
Pasírovné paradajky od výrobcu Agritur patria medzi najkvalitnejšie passaty, ktoré sú dostupné na trhu, pretože sa v nich neničia enzýmy, vitamíny a minerály varom pri 100°C ako pri tradičnom spôsobe výroby passaty. Tento produkt bol vyrobený z dozretých a šťavnatých paradajok, ktoré boli spracované pri teplode do 50°C, vďaka čomu si uchovali všetky enzýmy, vitamíny a minerály
Paradajky sú bohaté na látku lykopén, ktoré majú preukázateľné protirakovinové účinky. Ak sú paradajky tepelne upravené a skombinované s olivovým olejom, tak sa zlepšuje celkové vstrebávanie látky lykopén do tela.
Tieto pasírované paradajky sú ideálne na prípravu omáčok a zeleninového ragu k cestovinám. Jednoducho zohrejete pasírované paradajky na panvici za niekoľko minút
Zloženie: BIO paradajky (99,5%), soľ
Skladovanie: na chladnom a suchom mieste, chrániť pred slnečným žiarením, po otvorení skladovať v chladničke
Krajina pôvodu: Taliansko
Vlastnosti
Nutričné hodnoty v 100g | |
---|---|
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 201/47 |
Tuky [g] | 0,3 |
Sacharidy [g] | 13,5 |
z toho cukry [g] | 12,8 |
Bielkoviny [g] | 1,35 |
Soľ [g] | 0,08 |