Popis
Fazuľa adzuki sa hodí nielen ako príloha k obilninovým jedlám, ale výborne chutí aj ako súčasť polievok, pripraviť z nej môžete kašu, pomazánku i nákyp s hrozienkami. Tak ako ju môžete uvariť na slano tak isto ju môžete uvarit na sladko a chutí rovnako skvele.
Čím je fazuľa tmavšia, tým výraznejšia je jej typická, jemná oriešková chuť.
Pírprava: namočte ju pred varením na 6 hodín do vody, varte jednu hodinu, najlepšie v tlakovom hrnci. Po jej dovarení sa neodporúča používať výrazné a aromatické dochucovadlá, nakoľko jej chuť je sama o sebe dosť výrazná.
Skladovanie: na suchom mieste
Upozornenie: môže obsahovať stopy lepku
Krajina pôvodu: Kanada
Vlastnosti
Nutričné hodnoty v 100g | |
---|---|
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 1303/309 |
Tuky [g] | 1,3 |
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] | 0,4 |
Sacharidy [g] | 43,6 |
z toho cukry [g] | 3,2 |
Vláknina [g] | 19,6 |
Bielkoviny [g] | 20,9 |
Soľ [g] | 0,012 |