Popis
Paleo ľanové cestoviny boli vytvorené tak, aby si radosť z konzumácie cestovín mohli užiť aj tí, ktorí dodržiavajú paleo diétu, ako aj všetci, ktorí sa vyhýbajú konzumácii lepku a iných alergénov alebo látok, ktoré môžu spôsobovať aj podráždenie čriev.
Obsah sacharidov je nízky (29 %) a obsah minerálov, vlákniny a bielkovín je vysoký, čo môže pomáhať pri optimálnom pohybe čriev.
Výrobca sa snažil, aby chuť a textúra ľanových cestovín Paleolit bola čo najviac rovnaká, ako pri tradičných vaječných cestovinách vyrobených z pšeničnej múky, avšak v kvalite „paleo“.
Príprava: 10-15 minút varte vo vriacej osolenej vode
Zloženie: tapiokový škrob, múka z hnedých ľanových semienok, celé vajcia
Skladovanie: na suchom mieste, mimo dosahu priameho slnečného žiarenia, starostlivo uzavreté.
Krajina pôvodu: Maďarsko
Vlastnosti
Alergény | |
---|---|
Vajcia | |
Nutričné hodnoty v 100g | |
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 1490 / 356 |
Tuky [g] | 11 |
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] | 3,8 |
Sacharidy [g] | 29 |
z toho cukry [g] | 1,5 |
Bielkoviny [g] | 30 |
Soľ [g] | 0,2 |