Popis
Morské zeleniny majú vysoký obsah minerálnych látok (vápnik, horčík, zinok, jód, sodík, železo), vitamíny, bielkoviny, vlákninu. Vhodné do polievok, omáčok, na dochutenie zeleniny.
Hlboká čierna farba Hijiki rias ponúka atraktívny kontrast keď je skombinovaná s jasne zelenou (jemne obvarená brokolica) či oranžovou zeleninou (mrkva). Výborne chutí aj v kombinácií s tofu, mrkvou či cibuľkou pridaná do rezancov, obilnín či šalátov.
Arame sú výborné na dochutenie stir-fry receptu s Aramate použite shoyu. Ak chcete riasu použiť ako chutný doplnok ku rezancom, obilninám či zeleninovým šalátom tak zcedenú a plepláchnutu riasu povarte 10 minút v jemne osolenej vode, sceďte, na hrubo nakrájajte a dochuťte so shoyu omáčkou a rýžovým octom.
Príprava: hijiki opláchnite a namočte do teplej vody na 20-30min, až dokým nezväčšia svoj objem (7x) na svoj pôvodný, následne sceďte a varte do zmäknutia
Zloženie: Hizikia fusiforme
Skladovanie: v suchu
Krajina pôvodu: Japonsko
Vlastnosti
Nutričné hodnoty v 100g | |
---|---|
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 750/185 |
Tuky [g] | 2,0 |
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] | 0,8 |
Sacharidy [g] | 0,1 |
z toho cukry [g] | 0,1 |
Bielkoviny [g] | 8,3 |
Soľ [g] | 7,0 |