Popis
Mletá škorica Cejlónska je prémiovej kvality a pochádza priamo z Madagaskaru od malého farmára. Pestuje sa výhradne ekologicky, bez použitia chémie a prechádza minimálnym spracovaním. Pravá škorica chutí jemne, sladkasto a delikátne.
Cejlónska škorica má má svetlohnedú farbu a výraznú arómu, obsahuje veľa draslíka aj antioxidantov a navyše sa ľahko rozpúšťa v teplých i studených nápojoch.
Oproti škorici Cassia má podstatne nižší obsah kumarínov (menej ako 1%), tiež má sladšiu chuť a výborne pôsobí na ľudské telo. Je drahšia ako bežne dostupná škorica, ale má aj silnejšie účinky.
Škorica je balená v kompostovateľnom obale, odporúčame vám presypať do sklenenej uzatvárateľnej nádoby.
Chuť pravej cejlonskej škorice sa hodí k ryžovej kaši, do kompótov aj do koláčov. Veľmi dobre tiež ladí so všetkými druhmi sušeného ovocia. Oddávna je súčasťou mnohých arabských a indických koreninových zmesí. Škorica dodá povestnú bodku mliečnej ryži, koláčom iným dezertom ale i čokoládovým nápojom. Taká domáca škoricová zmrzlina je tiež veľký gurmánsky zážitok.
Zloženie: 100% Škorica cejlonská BIO
Skladovanie: v suchu a chlade
Krajina pôvodu: Madagaskar