Popis
Tekvicová múka sa vyrába z lúpaných tekvicových jadierok, z ktorých sa najskôr za studena - mechanicky, bez použitia chemikálií - vylisuje olej a následne sa pomelú na jemnú múku.
Od ostatných múk sa líši zelenkavou farbou, charakteristickou chuťou a vôňou a mnohorakou použiteľnosťou. Môžeme z nej upiecť chlieb, pekárenské výrobky, pagáče, posúchy, pripraviť pesto alebo použiť namiesto pistácií. Je rovnako vhodná na pečenie ako aj na zhusťovanie, pretože absorbuje tekutiny a tuk.
Je veľmi bohatá na vlákninu. Pre vysoký obsah bielkovín je vynikajúca hlavne pre vegetariánov. Vďaka nízkemu obsahu sacharidov a tukov sá dá zaradiť do ktorejkoľvek diéty s nízkym obsahom uhľohydrátov (napr. Attkinsova diéta, Paleo diéta). Je vhodná taktiež aj pre vegetariánov a vegánov vďaka vysokému obsahu bielkovín.
Múka z tekvicových jadierok je cenená aj pre jej obsah vitamínu E, ktorý pomáha pri ochrane bunkových stien, pozitívne vplýva na fungovanie mozgu a srdca a navyše pravidelné užívanie vitamínu môže zlepšiť príznaky neplodnosti jak u mužov tak aj u žien.
Múka je odporúčaná pre tehotné ženy, deti a mladistvých, nakoľko je dôležitým zdrojom železa.
Zloženie: 100 % múka z tekvicových jadier
Skladovanie: zabalené na suchom a chladnom mieste.
Upozornenie: Vyrobené v prevádzke, kde sa spracuvávajú potraviny s obsahom orechov.
Krajina pôvodu: Maďarsko
Vlastnosti
Nutričné hodnoty v 100g | |
---|---|
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 1479/352 |
Tuky [g] | 7,2 |
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] | 3,11 |
Sacharidy [g] | 4,31 |
z toho cukry [g] | 3,95 |
Vláknina [g] | 11,22 |
Bielkoviny [g] | 61,76 |
Soľ [g] | 0 |