Miso MUGI - pasta jačmenná - 400g

5,40€ Bez DPH: 4,50€
  • Značka: MUSO
  • Kód produktu: M1547
  • Dostupnosť: Skladom

Popis

Fermentovaná pasta zo sójových bôbov a jačmeňa.

Miso je hnedá kvasená pasta, na jej výrobu sa používajú sójové bôby, soľ, fermentačné činidlo a často tiež nejaký druh obilniny. Existuje mnoho druhov misa. Všeobecne platí, že čím je miso tmavšie, tým dlhšie bolo fermentované, a tým intenzívnejšia je jeho chuť. Miso by nemalo prejsť varom.

Slovo miso znamená doslovne „prameň chuti“. MI znamená „chuť“ alebo „korenie“, So znamená „prameň“. Obsahuje živé enzýmy, ktoré pomáhajú pri trávení, ovplyvňuje vyváženosť prírodných uhľohydrátov, dodáva esenciálne oleje, vitamíny, minerály a proteíny vo vyváženom zložení.

Spoločnosť Muso bolo založená pred 30 rokmi podľa princípov makrobiotikz, čo je špecifický spôsob stravovania a životného štýlu. Firma si veľmi zakladá na kvalite a využívaní tradičných výrobných procesov. Suroviny použité na výrobu produktov NIE sú geneticky modifikované.

Príprava: rozmiešajte požadované množstvo vo vlažnej vode alebo zeleninovom vývare. Miso by nemalo prejsť varom. Preto pridávajte vždy na koniec varenia a pokrm nechajte pred podávaním chvíľu stáť. 

Zloženie: sójové bôby 58 %, jačmeň 29 %, morská soľ, voda, fermentačné činidlo (Aspergillus oryzae).

Skladovanie: v suchu a chráňte pred teplom a priamym slnečným žiarením, po otvorení v chladničke.

Krajina pôvodu: Japonsko

 

Miso – jedna z najdelikátnejších a všestranných  potravín na svete

Článok o Miso paste a jej účinkoch

 

Vlastnosti

Alergény
Jačmeň
Sója
Nutričné hodnoty v 100g
Energetická hodnota [kJ/kcal] 691/165
Tuky [g] 5,8
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] 0,8
Sacharidy [g] 12
z toho cukry [g] 7,6
Vláknina [g] 8,1
Bielkoviny [g] 12
Soľ [g] 9,6

Recenzie (0)

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!
Overenie, že nie ste robot

Súvisiace produkty

Miso SHIRO pasta z bielej ryže 400g

6,60€ Bez DPH: 5,50€

Miso jačmenné Yamaki BIO 350g

11,40€ Bez DPH: 9,50€