Miso SHIRO pasta z bielej ryže 400g
- Značka: MUSO
- Kód produktu: M1549
- Dostupnosť: Vypredané
Popis
Exotická pochútka pre prípravu japonskej polievky Miso. Nasladlá chuť, svetlá farba a jemná aróma, tak by sa dalo charakterizovať Miso shiro.
Slovo miso znamená doslovne „prameň chuti“. MI znamená „chuť“ alebo „korenie“, So znamená „prameň“. Miso je fermentovaná, vyzretá pasta zo sójových bôbov. Obsahuje živé enzýmy, ktoré pomáhajú pri trávení, ovplyvňuje vyváženosť prírodných uhľohydrátov, dodáva esenciálne oleje, vitamíny, minerály a proteíny vo vyváženom zložení.
Tradične sa miso vyrába kombináciou koji (kultivované na obilí alebo sójových bôboch), uvarených sójových bôbov, soli a vody. Vybrané sójové bôby sú zaťažené kameňom a fermentujú po dobu 3 rokov v cedrových súdkoch. Podľa typu kultúry KOJI, pomeru ingrediencií (hlavne ryže, jačmeňa alebo len sójových bôbov), dobe a teplote fermentácie sa vytvoria rôzne typy misa.
Spoločnosť Muso bola založená pred 30 rokmi podľa princípov makrobiotiky, čo je špecifický spôsob stravovania a životného štýlu. Firma si veľmi zakladá na kvalite a využívaní tradičných výrobných procesov. Suroviny použité na výrobu produktov NIE sú geneticky modifikované.
Miso sa používa v prvom rade do polievok, omáčok a nátierok. Môže byť príležitostne servírované aj ako pochutina.
Použitie: K príprave miso polievok. Priveďte k varu zeleninový vývar, pridajte zeleninu alebo morské riasy a niekoľko minút povarte. Pridajte 4 lyžičky miso. Už nevarte.
Zloženie: ryža 34 %, voda, sójové bôby 26 %, jedlá morská soľ, batatový sirup, alkohol 2 %, fermentačné činidlo (Aspergillusoryzae)
Skladovanie: na suchom a chladnom mieste,v uzatvorenom obale, po otvorení dobre uzavrite a skladujte v chladničke.
Krajina pôvodu: Japonsko
Vlastnosti
Alergény | |
---|---|
Sója | |
Nutričné hodnoty v 100g | |
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 800/190 |
Tuky [g] | 5,1 |
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] | 0,7 |
Sacharidy [g] | 22 |
z toho cukry [g] | 19 |
Vláknina [g] | 6,3 |
Bielkoviny [g] | 11 |
Soľ [g] | 5,4 |