Popis
Morská riasa Arame prirodzene obsahuje vápnik, horčík, železo, zinok, jód, sodík, železo, vlákninu, vitamíny.
Jemná a príjemná chuť robí z Arame excelentnú voľbu ak chcete do svojho jedálnička zakomponovať morské riasy. Jej využitie je veľmi všestranné, je výborná v stir-fry receptoch, ale aj na dusený spôsob či v šalátoch. Arame je výborná s tofu, s väčšinou zeleniny a je obzvlášť oku lahodiaca ak je skombinovaná so zeleninou oranžovej farby (mrkva), alebo zeleninou zelenej farby (petržlen, jemne obvarená brokolica..).
Na dochutenie stir-fry receptu s Aramate použite shoyu. Ak chcete riasu použiť ako chutný doplnok ku rezancom, obilninám či zeleninovým šalátom tak zcedenú a plepláchnutu riasu povarte 5-10 minút v poriadne osolenej vode, sceďte, na hrubo nakrájajte a dochuťte so shoyu omáčkou a rýžovým octom.
Príprava: riasu opláchnite a namočte do vody na 8-10 minút, následne sceďte a zalejte osolenou vodou, tak aby po 20minútovom varení bola voda takmer úplne odparená (riasu môžete variť spolu s mrkvou pórom či tofu)
Zloženie: Eisenia bicyclis
Skladovanie: v suchu
Krajina pôvodu: Japonsko
Vlastnosti
Nutričné hodnoty v 100g | |
---|---|
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 818 kJ/202 kcal |
Tuky [g] | 1,8g |
z toho nasýtené mastné kyseliny [g] | 0,7g |
Sacharidy [g] | 0,5g |
z toho cukry [g] | 0,2g |
Bielkoviny [g] | 9,5g |
Soľ [g] | 3,2g |